سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۳
۰ نفر

مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت بانک مرکزی گفت: در حال حاضر ۹ میلیون پایانه فعال تراکنش داریم که در آن‌ها ۵۰ میلیون نفر با ۴۰۰ میلیون کارت بانکی تراکنش انجام می‌دهند.

کارت بانکی

به گزارش همشهری آنلاین محمدرضا مانی یکتا اظهار کرد: کشور ما در دنیا جزو پنج کشور اول در گستردگی صنعت پرداخت هستیم و پرداخت الکترونیک انجام می‌دهیم و حجم معاملات اسکناس در ۱۰۰ هزار میلیارد تومان باقی مانده است.

وی با اشاره به اینکه نسبت اسکناس به مسکوکات به ۲.۶ رسیده که در بعضی مواقع به ۱.۸ کاهش یافته است، گفت: این موضوع یک رکورد است و این موضوع نشان می‌دهد وابستگی به صنعت پرداخت بیشتر شده است. روزانه ۱۳۰ تا ۱۴۵ میلیون تراکنش پرداختی داریم که در پایان سال به ۲۰۰ میلیون هم می‌رسد.

مانی یکتا با بیان اینکه ۲۵ تا ۳۰ درصد تراکنش‌ها در جهان برخط است، گفت: اما در کشور ما ۱۰۰ درصد به صورت آنلاین است. در حال حاضر ۹ میلیون پایانه فعال تراکنش داریم که در آن‌ها ۵۰ میلیون نفر با ۴۰۰ میلیون کارت بانکی تراکنش انجام می‌دهند.

مانی یکتا بیان کرد: صنعت پرداخت کشور فضای بسیار پیچیده‌ای دارد و ما فرصت بروزرسانی نداشتیم. در تمام دنیا ۱۰۰ درصد هزینه تراکنش را پزیرنده قبول می‌کند، اما در ایران با اصلاحاتی که در تیر ماه صورت گرفت ۵۰ درصد توسط پزیرنده صورت می‌گیرد و ۵۰ درصد دیگر متعلق به بانک است. این موضوع نشان می‌دهد که ما فاصله زیادی با نرم‌های جهانی داریم.

وی اضافه کرد: هر تصمیم و هر اصلاحی در این صنعت باید با دقت بالا صورت گیرد، چرا که ممکن است اثرات شدیدی در کشور داشته باشد. همه بر این باور هستند که اقتصاد این صنعت ناتراز است و بسیاری از مشکلات این صنعت ناشی از همین ناترازی اقتصادی است، مشکلاتی مانند قاچاق پز، تخلفات پی اس پی‌ها و ... ناشی از این ناترازی است. این ناترازی می‌توانست ارائه خدمات را با چالش‌های جدی مواجه کند، در این شرایط برخی‌ها پیشنهاد ارایه کارت هوشمند mv را داده‌اند، در این زمینه ۷۰ درصد کارت‌های صادره قابلیت دارد تا فضای پذیرندگی را اجرایی کنند تا پروژه کهربا عملیاتی شود.

مانی یکتا اظهار کرد: در این زمینه رگولاتور فشار می‌آورد تا توسعه پرداخت با قدرت ادامه یابد، اما طی پنج سال گذشته ابزار جدید به صنعت پرداخت اضافه نشده است.

مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در ادامه گفت: در این حوزه بازاریابی نامتعارف صورت گرفته تا پذیرندگان را به طرف خود جذب کنند.

وی در پایان گفت: ره‌نگاشت بانک مرکزی نکات اصلاح کلان صنعت پرداخت را مشخص کرده است و در این زمینه ریل گذاری کرده است، در این ره‌نگاشت به دنبال ورود شرکت‌های جدید به صنعت پرداخت هستیم.

کد خبر 823110
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بيمه و بانك

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عبدی IR ۱۶:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
    0 0
    متاسفانه به مرور زمان سهل انگاری مسئولین بانک وحتی قانون گذار مشخص میشود که چرا این همه کارت بانکی وجود دارد حتما این راهم مقصر مردم هستند.درصورتیکه شما برای انجام امور به هر بانکی وحتی شعبه ای مراجعه کنی باید یک حساب باز کنی .چرا ؟برای اینکه همه اینگونه حسابها قرضالحسنه بوده ومبالغ کلان خفته به سود بانک وکارکنان است.ووام های مخصوص خودشان .درصورتی که قانون باشد یک کارت برای هرفرد ضروریست ومابقی سوء استفاده کارگزاراست.